Josep Selga Casarramona

 

Des de 1995 ofereix els seus serveis com a professional en Arboricultura i el 2003 constitueix l’empresa de consultoria i estudi de paisatge Josep Selga SL.

Actualment el biòleg Josep Selga, en jubilació activa, ofereix serveis de formació fruit del seu bagatge i la tasca professional desenvolupada al voltant de la vegetació urbana i en especial de l’arbrat.

Llicenciat en Ciències Biològiques, Universitat de Barcelona, 1978.

EXPERIÈNCIA PROFESSIONAL

Va treballar durant 11 anys, del 1980 al 1991, al Servei Municipal de Parcs i Jardins de l’Ajuntament de Barcelona, assumint el càrrec de Cap de Departament d’Arbrat des del 1989.

L’any 1991 es fa càrrec de la gerència de Técnica Arbórea SL, empresa especialitzada en serveis d’Arboricultura.

Impulsa la creació de la Asociación Española de Arboricultura, capítol espanyol de la ISA, International Society of Arboriculture i n’és el seu primer president.
A partir d’octubre de 1995 ofereix els seus serveis com a professional lliure en Arboricultura i el 2003 constitueix l’empresa de consultoria i estudi de paisatge Josep Selga SL.

Ha treballat com assessor tècnic de l’arbrat en el Parc Expo’98 de Lisboa i en l’Expo Zaragoza 2008.

Del 2009 fins el 2011 assessora a l’empresa Santa & Cole Forestal, SL.

Ha col·laborat en molts projectes d’urbanisme i paisatge amb equips com Interlands, Olga Tarrasó i Jordi Henrich, Espinàs i Tarrasó, Imma Jansana, Conchita De la Villa i Robert de Paauw, Bopbaa de Josep Bohigas, Francesc Pla i Iñaki Baquero, Martirià Figueres, Martí Franch, Pich-Aguilera, Vora arquitectes, Territori 24 i Scob Arquitectura i paisatge, entre d’altres.

L’estiu del 2012 col·labora amb el despatx selgascano (José Selgas & Lucía Cano) en el disseny i el muntatge de l’exposició “Al aire” (between air) del SPAINLAB, Pavelló espanyol de la 13th International Architecture Exhibition de La Biennale di Venezia, 2012.

EXPERIÈNCIA ACADÈMICA I DOCENT

Professor de Pràctiques d’Horticultura Ornamental de l’Escola de Jardineria Rubió i Tudurí del 1985 al 1989.

Professor de Postgrau de Jardineria i Paisatgisme de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya. Cursos del 1993 al 1995.
Professor del Màster d’Arquitectura del Paisatge de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Universitat Politècnica de Catalunya. Cursos del 1994 al 1999.
Professor d’Estudis Superiors de Paisatgisme Paisatge de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB), Universitat Politècnica de Catalunya. Cursos del 1998 al 2006.

Imparteix cursos al Centro Nacional de Capacitación del Ministerio de Medio Ambiente y Medio Rural y Marino des de l’any 2000 al 2013 i des del mateix any fins a l’actualitat al Centre de Formació del Laberint de l’Ajuntament de Barcelona.

Com a professor de l’AEA realitza molts cursos per a la Asociación Española de Arboricultura i per a centres col·laboradors en les diferents comunitats autònomes.

Des del 2019 és professor del Màster d’Arboricultura Urbana de la Universidad Complutense de Madrid i des del 2020 co-dirigeix el Postgrau d’Arboricultura Urbana de la Universitat de Girona.

Forma el personal tècnic i laboral de molts Ajuntaments, entitats i empreses de tot l’estat.